vineri, 26 septembrie 2014

„Amintiri din Copilărie” deschide Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii

„Amintiri din Copilărie”, un nou spectacol al Teatrului ”Ion Creangă”, deschide Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii în Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor, 27.09-19.00, 28.09 - 11.00.Nică se desprinde de paginile manualelor şi se dezmorțește urcând pe scenă. Unul dintre cele mai așteptate spectacole din stagiunea curentă a Teatrului Ion Creangă – „Amintiri din Copilărie” – va avea premiera pe 27 septembrie la Palatul Național al Copiilor, în deschiderea Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”.
Inspirat de universalitatea Amintirilor, regizorul Peter Kerek a creat, secondat de Iuliana Vîlsan, scenograf, și Larisa Barbu, coregraf, un spectacol modern, dinamic și amuzant, un spectacol în care diversitatea trupei Teatrului Ion Creangă devine o oglindă a povestitorului-personaj. Poznele și aventurile de pe malul Ozanei prind astfel viață într-o formă neconvențională ce împrumută din estetica benzilor desenate și a animațiilor pentru copii, bazându-se pe gest, mimică, fizicalitate, dans și melodie.
Fără a pierde nimic din farmecul sau esența unor episoade clasice precum La Cireșe, Pupăza din Tei sau La Scăldat, spectacolul îi provoacă pe tinerii spectatori să își folosească imaginația pentru a recompune pe scenă lumea poveștilor lui Nică.

AMINTIRI DIN COPILĂRIE

Scenariul şi regia: Peter Kerek
Scenografia: Iuliana Vîlsan
Coregrafia: Larisa Barbu
Cu: Richard Bovnoczki, Cezar Vlad Popescu, Ioana Ginghină,
Marius Nănău, Alexandrina Halic, Eduard Petru Jighirgiu, Anca Zamfirescu,
Ion Arcudeanu, Mihai Verbiţchi, Marina Secaşiu, Veronica Stoian, Ani Creţu,
Vera Linguraru, Ilinca Atanasiu, Iuliana Costiniu, Liliana Donici, Cerasela Popescu,
Magda Condurache, Graţiela Duban, Oana Tofan, Cristi Creţu, Ionuţ Ciocia

Categoria de vârstă: 8+
Durata spectacolului: 1h40 (cu pauză)

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim, online, pe www.eventim.ro, și la magazinele partenere – Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Humanitas și Cărturești, dar și la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă, amenajată în Piața Amzei, nr. 13

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.