duminică, 9 noiembrie 2014

”Hoți” și ”Lecția” - din nou la Teatrul Național București

În zilele de 12 și 14 noiembrie, două titluri importante din repertoriul Teatrului Național I.L. Caragiale București vor fi din nou în lumina reflectoarelor: Hoți, de Dea Loher în regia lui Radu Afrim și Lecția de Eugene Ionesco în regia lui Horațiu Mălăele.
Pe 12 noiembrie, ora 19.00, la Sala Studio, se va juca spectacolul Hoți pentru prima dată în această stagiune. Radu Afrim inventează lumea scrisă de Dea Loher pe scena Sălii Studio, transformată în Arenă. Un cerc închis din care niciun personaj nu mai scapă. Nicio viață nu mai poate fi trăită. O lume afectată de sensibilitate, a oamenilor fragili care se strecoară prin propria lor viață, temători și prevăzători, ca și cum nu le-ar aparține. Ca niște hoți... până la Sfârșit!
Vineri, 14 noiembrie, ora 20.00, la Sala Pictura, Horațiu Mălăele readuce spectacolul Lecția după mulți ani de absență. Aflat pentru prima oară la Naţional în calitate de regizor, dar şi de interpret în propriul spectacol, Horaţiu Mălăele apreciază că "Lecţia lui Ionesco este o farsă tragică ce denunţă absurditatea tezelor unice şi exclusiviste, limbajul ca instrument al puterii şi relaţia letală dintre sexualitate şi dictatură. Pe de altă parte, prostimea contemplativă, o masă de manevră la îndemâna casapilor investiţi. Cum lumea n-a învăţat mai nimic din greşelile istoriei, lecţia acestui spectacol nu-şi propune să fie un îndreptar moralizator şi plicticos, ci mai degrabă o limpede oglindă".

www.tnb.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.