vineri, 8 iulie 2016

“Master Classes Enescu Experience” II, la Mihăileni



Fundația culturală „Remember Enescu” București organizează în perioada 10-16 iulie 2016 a doua ediție de “Master Classes Enescu Experience”, la Mihăileni, județul Botoșani.
Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe - Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni și vizează organizarea unor cursuri de excelenţă pentru vioară și violă oferite de violonistul Alexandru Tomescu și violistul Ladislau Cristian Andriș pentru tineri violonişti și violiști din comunităţile româneşti.
Sursă foto: facebook Alexandru Tomescu
În cadrul acestui proiect vor participa zece violoniști și violiști, cu vârste până în 30 de ani, ce au în repertoriu o lucrare de George Enescu și două – la alegere. Cei prezenți vor beneficia, conform celor menționate de organizatori, de: studiul operei şi personalităţii marelui artist român George Enescu, descoperirea şi aprofundarea valorilor operei studiate, stimularea creativităţii; - studiu în grup şi individual - personalizat, pentru dezvoltarea tehnicilor şi abilităţilor interpretative; - studiu individual şi în grup cu un pedagog psiholog pentru dezvoltarea personalităţii artistice; - controlul emoţiilor, concentrarea şi atitudinea scenică; - studiu în grup - tehnici de creare şi promovare a brandului personal; - posibilitatea de a participa la un concert final cu public, împreuna cu profesorii şi ceilalți muzicieni; - diplomă de absolvire.
Partenerii proiectului din acest an sunt: Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu” Chișinău, Televiziunea Română, Radio România, Primăria Mihăileni, ICR Chișinău – Republica Moldova.
Alexandru Tomescu a fost ultima dată la Mihăileni pe 2 iunie 2016, când a susținut un recital în cadrul Turneului „Stradivarius Experience 2.0” - Alexandru Tomescu la Mihăileni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.