joi, 20 martie 2014

”Zilele filmului francofon”, 19-21 martie 2014

”Zilele filmului francofon” se vor desfășura în perioada 19-21 martie 2014, la Casa de cultură ”Mihai Ursachi” din Iași, sala Diotima.  
„Aceasta editie a Zilelor filmului francofon 2014 este consacrata individului si familiei! In fiecare an, luna martie este ocazia de a pune in valoare diversitatea si bogatia culturala francofona : dincolo de limba, este vorba despre valorile si patrimoniul comun impartasite de toti vorbitorii de franceza din lumea intreaga.
Filmul joaca un rol dublu, pe de-o parte cel al unui mediu unificator, pe de alta parte cel al unei deschideri catre lume: Zilele filmului francofon isi propun sa creeze o legatura intre productiile cinematografice din intreaga lume si sa intareasca prezenta francofoniei in Romania.
Editia din acest an se va desfasura intre 19 si 30 martie 2014 la Bucuresti, Cluj, Iasi (19-21 martie), Timisoara, Buzau si Constanta. Tematica centrala a festivalului este «familia» si vor fi abordate probleme majore precum solidaritatea intergenerationala, saracia familiala si excluziunea sociala, echilibrul dintre munca si familie, impartirea responsabilitatilor parentale, maternitatea si educatia copiilor, recunoasterea si acceptarea sociala a cuplurilor homosexuale. Se vor discuta si alte subiecte care puncteaza productia cinematografica contemporana si care traduc in imagine preocuparile epocii noastre.
O editie sub patronajul GADIF (Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor francofone din Romania) si o intalnire… in familie care nu trebuie ratata! Va asteptam la festival!” (Stanislas PIERRET, Consilier de cooperare si actiune culturala si Director al Institutului Francez din Romania).

FFF newsletterPROGRAM LA IASI:
MIERCURI, 19 MARTIE
• 18.00: „Du vent dans mes mollets” de Carine Tardieu (Franta; 1h29; comedie)
• 20h00: „Fish n'chips” de Elias Demetriou (Cipru; 1h42; drama)
• 22.00: „La tête la première” de Amélie van Elmbt (Belgia; 1h29; comedie dramatica)

JOI, 20 MARTIE
• 18.00: „Mariage a Mendoza” de Edouard Deluc (Franta; Belgia; Argentina; 1h34; comedie dramatica)
• 20.00: „Marussia” de Eva Pervolovici (Romania; Franta; 1h22; drama)
• 21.30: Intalnire cu Eva Pervolovici
• 22.00: „L'enfant d'en haut” de Ursula Meier (Elvetia; Franta; 1h37; drama)

VINERI, 21 MARTIE
• 18.00: „L'arbre” de Julie Bertuccelli (Franta; Italia; Australia; 1h40; comedie dramatica)
• 20.00: „Diego Star” de Frédéric Pelletier (Canada; 1h31; drama) (in prezenta Excelentei Sale, Doamna Joanne Lemay, Ambasador al Canadei in Romania)
• 22h00: „Suzanne” de Katell Quillévéré (Franta; 1h34; drama)


Intrarea este liberă. La cea de-a 12-a ediție în România și a 9-a la Iași, toate filmele vor fi subtitrate în română.
http://www.institutfrancais-roumanie.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.