miercuri, 7 mai 2014

”Regăsirea întru Europa”, cu Cristian Pîrvulescu, la Teatrul Național

Duminică, 11 mai 2014, la ora 11.00, la Sala Mică a Teatrului Național, Cristian Pîrvulescu va susține conferința cu tema Regăsirea întru Europa.
Cristian Pîrvulescu este Preşedinte de Onoare al Asociaţiei Pro Democraţia și Decan, Facultatea de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. În 1989 a absolvit Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti și este Doctor în ştiinţe politice cu teza Tendinţe şi evoluţii în dinamica partidelor politice (vest)europene la sfârşitul secolului XX, SNSPA, din 2003.
În anul 2000 a fost distins cu Ordinul Pentru Merit în rang de Cavaler, iar în 2004 i s-a acordat Premiul Grupului pentru Dialog Social.

”Vin alegerile europene (numite la noi atât de pompos şi stângaci, europarlamentare), iar Europa ar trebui să fie cel puţin un subiect de discuţie. Nu se întâmplă însă aşa! Dar, ce mai reprezintă Europa, astăzi, aici sau aiurea? O piaţă comună care promite prosperitate pentru cei mulţi? Un reper cultural? O referinţă abstractă? Duşmanul la îndemână?  
Europa, devenită un fel de stat sui generis este astăzi sub semnul crizei. Un proiect politic şi filosofic generos a căzut pe mâna nepricepuţilor! Acea Europă, cea a  fondatorilor, riscă să dispară fiind înlocuită de o copie infidelă. O copie a statelor-naţiune pe care încerca să le depăşească.” Cristian Pîrvulescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.