vineri, 31 octombrie 2014

“Brâncoveanu 300 – documente de arhivă”

Asociaţia de Tineret DAR Development, Arhivele Naţionale ale României şi Institutul Cultural Român prezintă luni, 3 noiembrie 2014, ora 11.00, volumul şi  expoziția  foto-documentară “Brâncoveanu 300 – documente de arhivă”. Evenimentul va avea loc la sediul ICR.
Cuvântul de deschidere va fi susţinut de Prof. Dr. Paschalis Kitromilides, de la Universitatea din Atena.
Proiectul se desfăşoară în perioada mai - noiembrie 2014 și prezintă o selecţie de documente inedite emise de cancelaria brâncovenească în perioada 1688-1714, aflate în depozitele de arhivă medievală din cadrul Arhivei Naţionale Istorice Centrale din Bucureşti.  Evenimentul completează turneul de prezentare a proiectului și subliniază complexitatea contextului istoric al domniei lui Constantin Brâncoveanu, aflată la confluenţa dintre Occident şi Orient.  
Implementarea proiectului are un caracter itinerant; a fost prezentat în spații culturale din Bucureşti, Târgovişte, Iaşi, Satu Mare și la sediile Institutului Cultural Român din Viena şi Istanbul. Volumul “Brâncoveanu 300 – documente de arhivă” urmează să facă parte din titlurile alese de către Ministerul Culturii pentru a reprezenta România la Salonul Internaţional de Carte de la Istanbul.
http://www.icr.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.