joi, 13 octombrie 2016

„Afacerea Est” la Botoșani, pe 18 octombrie, în avanpremieră
Înainte de premiera din București, filmul „Afacerea Est” va putea fi văzut în Moldova. Botoșănenii pot viziona „Afacerea Est” la Cinematograful „Unirea”, pe 18 octombrie 2016, atunci când vor fi invitați: Ion Sapdaru, Daniel Busuioc, Bogdan Muncaciu, Marius Rusu, Mihai Donțu, Gheorghe Frunză, Ioan Crețescu și producătorul Iuliana Tarnovețchi.


Afacerea Est, comedia lui Igor Cobileanski, va intra în cinematografele din toată țara din 28 octombrie. Însa până atunci, filmul va fi disponibil publicului său din regiunea Moldovei printr-o serie de proiecții în avanpremieră.

Filmul spune povestea unei prietenii surprinzătoare dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui. 

Premiera regională a filmului va avea loc la Iași, apoi o parte dintre actori principali împreună cu actorii de la teatrele locale și producătoarea Iuliana Tarnovețchi vor porni să se întâlnească cu publicul filmului din marile orașe moldovenești: în 18 octombrie la Botoșani (Cinema „Unirea”), în 19 octombrie la Bârlad (Cityplex Victoria), în 20 octombrie la Piatra Neamț (Cinema Dacia), în 21 octombrie la Suceava (Cinema Modern), în 22 octombrie la Vaslui (Cityplex), în 23 octombrie la Focșani (Happy Cinema), iar în 24 octombrie la Buzău (Happy Cinema).
Filmul este produs de Alien Film în co-producție cu Just a Moment (Lituania), Brio Film (Republica Moldova) și KaNoi Film (România), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Lithuanian Film Center, HBO și TVR.
Scenariul & regia: Igor Cobileanski, DOP: Feliksas Abrukauskas, Montaj: Răzvan Ilinca și Eugen Kelemen, Sunet: Cristian Tarnovețchi, Muzica: Liviu Elekeș, Scenografie: Vali Ighigheanu, Costume: Maria Pitea,Producător: Iuliana Tarnovețchi.
Partenerii media sunt: TVR, Europa FM, aarc.ro, cinemagia, Zile și Nopți, cinemap, cinefan.ro, movienews.ro, @FILM.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.