duminică, 2 iulie 2017

Centrul istoric - Recital Vis de ArtistDuminică, 2 iulie, la ora 14, în Centrul istoric al Botoșaniului a avut loc Recitalul Vis de Artist..
Cei prezenți în sediul Fundației Naționale pentru Dezvoltare Comunitară Botoșani, la Centrul cultural Agata, au fost întâmpinați de domnul Ion Istrate și au putut vedea fotografiile realizate anul trecut, în cadrul proiectului „Botoșaniul muzical”, în care au fost surprinse imagini ale clădirilor emblematice, din Centrul vechi, pentru istoria vieții culturale botoșănene din secolul trecut. Cu acest prilej, fotografiile au fost donate Centrului cultural Agata, pentru a fi vizionate de botoșăneni, într-un spațiu artistic ce poartă semnătura pictorului George Șpaiuc.
Manifestarea muzicală a avut rol cultural-artistic-educativ, subliniind importanța mesajului în muzică și legătura esențială dintre mișcarea corporală și muzicalitate. Bucuria de a face muzică a reieșit din programul divers prezentat de reprezentanții Vis de Artist, coordonați de prof. dr. Cătălina Constantinovici. Muzica lui George Enescu a vegheat această manifestare în care Brahms și Dvorak au conviețuit alături de Ioan D. Chirescu și Sabin Drăgoi. Cântece și prelucrări ale unor personalități muzicale botoșănene (Gr. M. Poslușnicu, Ioan Prelipcean) au întregit repertoriul de divertisment ce a inclus, printre altele, valsuri, marșuri, polci și serenade.
La final, Ion Istrate, gazda evenimentului, menționa: „Am simțit cum vibrau inimile oamenilor, a celor care asistau la spectacol, vibrau și zidurile vechiului oraș la profunda emoție provocată de mici artiști care și-au împlinit visul, pentru că am văzut, am asistat la un spectacol extraordinar realizat de profesioniști, care, de fapt, nu sunt decât niște copii cu o educație muzicală aleasă”.


Recitalul Vis de Artist din Centrul istoric a fost ultimul eveniment organizat în cadrul proiectului „Botoșaniul muzical” 2017, aflat la a V-a ediție, organizat de Asociația culturală Vis de Artist, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Botoșani și cu susținerea partenerilor: Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”, Muzeul Județean și Fundația Națională pentru Dezvoltare Comunitară Botoșani. Scopul acestui proiect constă în organizarea unor manifestări artistice, educaționale și științifice, destinate promovării tradiției muzicale botoșă­nene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.