joi, 3 iulie 2014

Teatrul ”Ion Creangă” participă la Festivalul „Zilele Monteorului”

Teatrul Ion Creangă participă, în premieră, la cea de-a V-a ediție a Festivalului „Zilele Monteorului” (4-6 iulie 2014, Sărata Monteoru, jud. Buzău), cu spectacolul „Povestea spicului de grâu”, o producție adresată categoriei de vârstă 3-6 ani. Reprezentația va avea loc duminică, 6 iulie, ora 10.00, pe Scena Principală, accesul fiind gratuit.
„Povestea spicului de grâu” le propune spectatorilor, printr-o serie de jocuri și povești, să reconsidere lucrurile simple și clipele de răgaz, să (re)descopere magia și povestea aventuroasă a spicului de grâu, care dintr-un mănunchi de boabe mici se transformă în cocă pufoasă. Astfel pornește călătoria de întoarcere la vremurile când aluatul era frământat cu dragoste de mame și bunici, iar pâinea cuprindea o bucățică din sufletul casei.
Organizat anual de către Consiliul Local Merei și Autoritatea Națională pentru Turism, Festivalul „Zilele Monteorului” și-a propus încă de la prima ediție (2010) să relanseze activitatea turistică într-o staţiune altădată celebră în lume şi comparată în urmă cu un secol cu Baden-Baden sau Karlovy Vary, valorificând moştenirea culturală a zonei prin organizarea mai multor manifestări în spaţii cu mare valoare cultural-istorică.
www.teatrulioncreanga.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.