marți, 29 iulie 2014

"Zilele Nordului" în Darabani, 8-10 august 2014

Într-un oraș cu 9000 de locuitori, dar cu două școli, gimnaziu și liceu, care adună 1500 de elevi din împrejurimi, cum am fi putut să nu avem grijă să le oferim tinerilor și șansa de a participa la câteva sesiuni de educație alternativă. Prima ediție a festivalului Zilele Nordului propune astfel o serie generoasă de ateliere creative, susținute de către traineri profesioniști și adresate tinerilor dărăbăneni și nu numai, participanți la festival.
Agenda Atelierelor Zilele Nordului 2014 cuprinde:
Participarea la oricare dintre ateliere este gratuită și se face pe baza înscrierii prin intermediul site-ului www.zilelenordului.ro.
Zilele Nordului este un festival de muzică, arte și călătorii găzduit la Darabani, pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova. Adunând laolaltă artiști și turiști din România, Basarabia și Bucovina de Nord, festivalul își propune să contribuie la revitalizarea urbană, socială și culturală a acestei regiuni și la promovarea ei în rândul românilor de pretutindeni. Festivalul este organizat de către asociația Nord, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Darabani. Mai multe informații pe site-ul www.zilelenordului.ro.

Când: 8-10 august 2014
Unde: Darabani, cel mai nordic oraș din România (9000 de locuitori; situat la sute de kilometri depărtare de București, Cluj, Timișoara sau Constanța)

Rock: Vița de Vie, Pinholes, The Brad Pits și alte 15 trupe: zilelenordului.ro/muzica
Arte: expoziții de fotografie, pictură, lansări de carte, spectacole de teatru, proiecții de film
Petreceri: petreceri în club Subway și serbări câmpenești cu mari artiști de muzică populară ai Nordului
Obiective turistice: muzee și case memoriale (Eminescu, Enescu, Pillat, Iorga, Luchian, Porumbescu, Leon Dănăilă etc.), frumuseți naturale (lunca Prutului, păduri seculare, rezervații), locuri de spiritualitate românească (mănăstiri seculare și alte locuri încărcate de istorie).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.