Asociația ”Ihtis” vă invită să participați la FESTIVALUL DE COLINDE ŞI DATINI ORTODOXE “TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI”, ediţia a III-a, Botoşani, care va avea loc sâmbătă, 7 decembrie 2013 . Această ediție a Festivalului este inclusă în cadrul proiectului „ETICHETAT VULNERABIL – GÂNDESC RESPONSABIL”, realizat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret Botoşani,
APC Europe Direct Botoşani, Dorohoi News, Tipografia SHIK&STEFAN și finanțat de către Rețeaua Socială RSC. “TREC MAGII PRIN VATRA MOLDOVEI” este festivalul bucuriei izvorâte în lume prin Naşterea Mântuitorului și are rolul de a aduce faţă în faţă copiii și tinerii, veniți din diferite zone ale Moldovei cu un singur gând: de a primi cel mai măreţ TROFEU pe care o comunitate îl poate oferi – acela de A FI ÎMPREUNĂ. Deși este un eveniment – concurs, jurizarea nu implică neapărat o ierarhizare a participanţilor, ci motivează puţin dorinţa elevilor cu dizabilităţi de a persevera în pregătire, experimentând an de an participarea cu șanse egale alături de semenii fără dizabilităţi.
La festival pot participa atât grupuri de colindători cât şi concurenţi individuali, promovând repertorii adecvate tematicii festivalului – colinde sau datini ortodoxe. Participanţii, cu şi fără dizabilităţi, pot avea vârste cuprinse între 7 si 35 ani. Festivalul este structurat pe două secțiuni: COLINDE și DATINI, două categorii de vârstă: sub 18 ani / peste 18 ani. Fiecare participant are dreptul de a se inscrie numai la o singura sectiune: COLINDE sau DATINI. Ordinea intrării în concurs se stabilește prin ordinea primirii formularelor de înscriere, pentru fiecare secțiune şi categorie de vârstă în parte. Fiecare participant - individual sau grup - trebuie să prezinte în concurs 2 (două) colinde sau o datină. Grupul de colindători poate fi alcătuit din minimum 3 și maximum 10 persoane. Evoluţia pe scenă trebuie să se încadreze în maximum 10 minute, incluzând în acest timp şi momentele referitoare la intrarea, ieşirea şi prezentarea participantului sau grupului. Ţinuta propusă este costumul tradiţional popular, însă grupurile care reprezintă şcoli, instituții etc. pot purta
(dacă doresc) ţinuta lor reprezentativă. Membrii juriului vor evalua: prezenţa scenică, autenticitatea repertoriului şi calitatea interpretării. Organizatorii acordă următoarele premii: Un singur Trofeu, în funcție de punctajul maxim obţinut, indiferent de secţiune; Pentru Secţiunea COLINDE: locul I, II şi III – pentru fiecare categorie de vârstă în parte; Pentru Secţiunea DATINI: locul I, II şi III; Trei Premii Speciale acordate nominal concurenţilor cu dizabilităţi, nominlizaţi de intructori / profesorii lor. Aceștia vor participa în luna august 2014 la un festival folcloric internaţional, pe litoral. De asemenea, vor fi acordate și alte premii: Premiul Presei, Premiul de Popularitate,și toţi concurenţii vor primi Diplome de Participare. În funcţie de circumstanţe, organizatorul îşi rezervă dreptul de a NU acorda sau de a redistribui unele premii. Data limită de înscriere este 3 decembrie 2013.
Înscrierea în festival se face în baza unui Formular, solicitat şi apoi trimis completat la adresa: michi_mihaescu@yahoo.com.
http://asociatia-ihtis.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.