joi, 30 iulie 2015

20 de evenimente culturale și educaționale în 4 zile, la Darabani



Organizatorii propun zece evenimente culturale pe agenda festivalului: spectacole de teatru, expoziții de pictură și fotografie, lansări de carte. Ele se adaugă celor zece evenimente educaționale ale festivalului, între care și ateliere dedicate fotografiei, teatrului, filmului și scrisului.

                Cele 28 de filme de scurt-metraj organizate în trei calupuri zilnice, expozițiile de fotografie, lansările de carte, un spectacol de teatru și o expoziție de pictură întregesc agenda atelierelor pe teme culturale propuse de ediția a doua a festivalului Nordului. Tinerii prezenți la festival se vor putea înscrie la atelierul de scriere creativă susținut de jurnalista Otilia Bălinișteanu, la cel de fotografie susținut de către Dorin Sveduneac, la cel de film al regizorului Cristian Pascariu sau la cel de teatru și improvizație susținut de actrițele Diana Buluga șI Alexandra Felseghi.
                De asemenea, festivalul din acest an propune trei evenimente dedicate memoriei lui George Enescu, într-o călătorie care va începe la Mihăileni, casa ultimului popas al compozitorului în România, va continua la Liveni, la casa copilăriei sale, și se va încheia la Darabani, cu deschiderea oficială a Zilelor Nordului.

Vacanță cu muzică, arte și călătorii în Nordul extrem
Între artiștii confirmați la ediția din acest an a Zilelor Nordului se numără trupele Șuie Paparude și ROA, ucrainenii de la Haydamaky și moldovenii de la Gândul Mâței. Poiana Teioasa găzduiește 20 de concerte de muzică rock și electro, cu intrare liberă, iar peste zi participanții la festival au acces la peste 20 de evenimente culturale și educaționale, precum și la mai multe Tururi ale Nordului, excursii ghidate și gratuite în Darabani și în împrejurimi.
Turiștii festivalieri veniți din România, Republica Moldova și Ucraina au la dispoziție un camping amenajat într-un loc neconvențional: pe Stadionul Orășenesc din Darabani. Acolo au acces, contra unei taxe de 50 de lei de persoană, la dușuri, vestiare, servicii de pază, iluminat pe timp de noapte, acces la safety box și locuri de parcare.
Festivalul este organizat de Asociația Nord, care contribuie la dezvoltarea regiunii de Nord (Botoșani – Suceava – Iași – Chișinău – Cernăuți) prin proiecte de revitalizare urbană, culturală și socială. Misiunea asociației este de a contribui la dezvoltarea regiunii de Nord prin stimularea spiritului civic și proactiv al tinerilor, prin întărirea, pentru localnici, a sentimentului de apartenență la o comunitate vie și valoroasă și prin promovarea acestui spațiu ca nod cultural și turistic între cele trei frontiere (România, Republica Moldova, Ucraina).
Partenerul Oficial al Zilelor Nordului este BCR. Festivalul este organizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Darabani și co-finanțat cu sprijinul DJST Botoșani, Bergenbier și Cemacon.




Mai multe informații pe www.nordul.ro și www.zilelenordului.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.