joi, 30 iulie 2015

Cinema Făclia se deschide pentru prima oară după 20 de ani iubitorilor de film



În 6-9 august are loc la Darabani a doua ediție a Zilelor Nordului, festival de muzică, arte și călătorii dedicat artiștilor și turiștilor din România, Basarabia și Bucovina de Nord. Pe lângă cele 20 de concerte deja anunțate, festivalul vine cu o ofertă culturală variată, care va energiza pentru câteva zile întreaga regiune.
Un demers interesant este redeschiderea, pentru câteva zile, a vechiului cinematograf Făclia din Darabani, închis în anii ’90, la fel ca cele mai multe instituții de profil din țară. Organizatorii au pregătit un proiect special, numit „Înapoi la cinema”, menit să recreeze la Darabani experiența mersului la film, pentru cei mici și pentru cei mari. Proiectul este realizat în colaborare cu Asocația Persona, care deruleaza ClujShorts International Short Film Festival. Trei dintre cele mai apreciate calupuri de scurt-metraje de la ediția din 2015 a festivalului clujean ajung și la Darabani cu ocazia Zilelor Nordului.
„După ce Primăria și Consiliul Local Darabani au reușit să transforme vechiul cinematograf local în Casă de Cultură și să accese fonduri pentru reabilitarea clădirii, ne străduim, la Asociația Nord, să finanțăm și dotarea cu echipament de proiecție cinematografică. Până vom reuși, am decis, într-un gest simbolic, să reluăm tradiția matineului de filme de odinioară, printr-o proiecție externă”, declară Ștefan Teișanu, directorul festivalului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.