marți, 27 mai 2014

Teatrul "Ion Creangă” sărbătorește Ziua de 1 iunie

Cu ocazia zilei de 1 iunie, Teatrul Ion Creangă le oferă în dar copiilor mici şi mari un program special de spectacole și spectacole-interactive, ateliere de jocuri teatrale sau lecturi interactive. Astfel, duminică, de Ziua Internaţională a Copiilor, Teatrul își întâmpină publicul și în spații mai puțin convenționale, în parcuri, în magazine, în muzee și biblioteci, pentru a celebra împreună vârsta copilăriei, cu exuberanța și candoarea poveștilor și jocurilor sale.

Sala Rapsodia – ora 11.00
Spectacolul „Sămânţa vrăjită”*;

Parcul „Alexandru Ioan Cuza”
orele 11.00 & 18.00
Spectacolul „Lumea lui Paparin”*;


Hipermarket Cora Pantelimon – ora 11.00 Spectacolul-interactiv „Aventuri în grădina de legume”, cu Voicu Hetel
Protagoniștii, mici animăluțe construite din fructe și legume, trec prin tot soiul de aventuri hazlii, pe care copiii le vor afla în timp ce ronțăie o gustare sănătoasă. La finalul spectacolului, aceștia sunt invitați să își realizeze propriile personaje de poveste, din aceleași materiale… delicios de neconvenționale. Spectacol adecvat pentru categoria de vârstă 3 - 6 ani. Intrarea este liberă.

Biblioteca Naţională a României (Atrium) – ora 13.00
Atelierul pentru copii „Împreună facem o poveste”
Coordonator: Mihai Verbițchi

O inițiere în lumea seducătoare a poveștilor, atelierul se bazează pe o serie de tehnici și exerciții teatrale menite să provoace imaginația. Astfel, pe parcursul unei ore, copiii au posibilitatea de a crea ei înșiși personaje, de a născoci aventuri fantastice sau de a schimba finalurile poveștilor preferate. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 8 ani. Intrarea este liberă.

Parcul Cişmigiu – ora 16.00
Spectacolul-interactiv „Pălăria cu poveşti”;

Organizat în parteneriat cu ArCuB, spectacolul aduce laolaltă unele dintre cele mai cunoscute povești ale copilăriei, amestecate într-o pălărie magică. Cu ajutorul și implicarea spectatorilor, cei opt actori-amfitrioni (Anca Zamfirescu, Claudia Revnic, Liliana Donici, Ionuț Ciocia, Cristian Boeriu, Gabriel Coveşeanu, Cristian Creţu şi Eduard Petru Jighirgiu) vor aranja și potrivi fragmentele pentru a creiona propriile lor povești. Intrarea este liberă.

Muzeul Național al Ţăranului Român (Sala Acvariu) – ora 16.00
Lectură interactivă de povești cu Alexandrina Halic

Eveniment organizat cu sprijinul Librăriilor Humanitas „Frumoasa şi bestia”, „Alice în ţara minunilor” şi „Aladin” îi vor purta pe micii spectatori (3-6 ani), aşezaţi confortabil pe covoarele lor zburătoare sau împinși de iepuraşi albi pe aripi de visare, către castele fermecate, cu sfeşnice, candelabre şi ceainice vorbitoare, într-o aventură al cărei ghid buclucaş va fi propria lor imaginaţie. Intrarea este liberă.

*Biletele pentru spectacolele susținute la Sala Rapsodia și în Teatrul-cort din Parcul „Alexandru Ioan Cuza” (fostul I.O.R), sunt disponibile în locație, dar și online, pe site-ul www.eventim.ro, și în rețeaua magazinelor partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Humanitas și Cărturești.

http://teatrulioncreanga.ro/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.