joi, 3 martie 2016

Programul Cinematografului ”Unirea” Botoșani


Cinematograful ”Unirea” din Botoșani vă invită la film. În perioada 4-10 martie 2016 puteți urmări:

ORA 13 - MÂINI GESTURI ARTĂ

Filmul documentar este regizat de Francesco Clerici și îi are în distribuție pe Nicolae Ciortan, Mario Conti, Elia Alunni Tullini.
Documentarul surprinde procesul de creaţie a uneia dintre celebrele sculpturi de câini ale artistului Velasco Vitali, de la ceară la bronzul finisat, în Fonderia Artistica Battaglia din Milano. Filmul urmăreşte lucrul unor artizani pricepuţi în turnătoria artistică deschisă în urmă cu o sută de ani şi prezintă vechea tradiţie a sculpturii în bronz, neschimbată din secolul al VI-lea î.e.n.
https://www.youtube.com/watch?v=Fjm2Es6oQqQ
Documentarul MÂINI. GESTURI. ARTĂ. a fost proiectat în premieră mondială în cadrul secțiunii FORUM a Festivalului Internațional de Film de la Berlin în 2015 și a fost distins cu premiul FIPRESCI.
„Sculptura nu este un concept. Sculptura este un gest al mâinii, un gest de iubire. În gesturile corpului nostru putem defini relația noastră cu lumea, modul în care o vedem, o simțim, modul în care ea ne aparține” - Giacomo Manzù, sculptor italian.

ORA 15 – TINEREȚE 

"La giovinezza" spune povestea a doi bătrâni prieteni - un dirijor și compozitor, pe de o parte, și un regizor, pe de altă parte. Aceștia se gândesc cât mai au de trăit, în timp ce își petrec vacanța în Munții Alpi. 
Filmul urmărește eforturile celor doi de a se întoarce la cariera lor, precum și relațiile pe care le au cu copiii lor, dar și modul în care aceștia interacționează cu ceilalți oaspeți ai hotelului la care sunt cazați.

ORA 17 - JURNALUL UNEI CAMERISTE 

”Jurnalul unei cameriste este o adaptare a romanului cu același nume, al lui Octave Mirbeau, despre o tânără frumoasă și ambițioasă, Celestine, care lucrează ca o cameristă pentru un cuplu bogat în Franța. Întâmplările au loc la începutul secolului al XX-lea.
https://www.youtube.com/watch?v=c1GlPz-HXgo
Lea Seydoux, în rolul lui Celestine, joacă tânăra cameristă, curtată și admirată pentru frumusețea ei, care tocmai a fost angajată la casa familiei bogate Lanlaire, lângă Paris. Celestine are de-a face cu avansurile domnului Lanlaire și strictețea doamnei Lanlaire în același timp. Totodată aici face cunoștință cu Joseph, grădinarul preaiubit al familiei, pentru care simte o fascinație insalubră.
Filmul ne poartă prin viața de zi cu zi al unui sat micuț și liniștit de lângă Parisul decadent și prin viețile și soarta personajelor aparținând de două grupuri sociale opuse.
Filmul a fost nominalizat pentru Leul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2015.

ORA 19 - LEGEA PIEȚEI

La 51 de ani, după 20 de luni în șomaj, Thierry își găsește un nou loc de muncă, însă acesta îl pune în fața unei dileme morale. Poate accepta orice, doar ca să-și păstreze serviciul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.