marți, 11 februarie 2014

Concursul internațional "George Enescu", 8-27 septembrie 2014

Concursul internațional ”George Enescu”, ediția a XIV-a, se va desfășura în perioada 8 - 27 septembrie 2014 la Ateneul Român și la Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti. Concursul cuprinde patru secțiuni competiționale: Vioară, Violoncel, Pian și Compoziție și este deschis tuturor participanţilor, fără deosebire de cetăţenie, născuţi după data de 1 august 1980. Nu se acordă nici o derogare de la aceste limite de vârstă.

Înscrierile se fac în perioada 1 ianuarie – 1 iulie 2014 (data poştei), la adresa: ARTEXIM Calea Victoriei 155, Bl. D1, Sc. 8, Et. 2, sector 1 , 010073 Bucureşti – ROMANIA sau prin e-mail la : artexim@rdslink.ro cu mențiunea “Pentru Concursul Internaţional George Enescu”. Pentru înscriere sunt necesare următoarele documente: copie a certificatului de naştere; curriculum vitae; două fotografii recente color (6 cm x 9 cm); o recomandare a unui profesor cunoscut; Buletinul de înscriere completat cu programul definitiv; confirmarea achitării taxei de participare. Fiecare candidat va primi confirmarea sau refuzul, respectiv invitaţia oficială de participare (unde este cazul) până la data de 1 august 2014.
Taxa de participare la Concursul Internaţional de pian, vioară şi violoncel “George Enescu“ este de 100 Euro. Pentru concursul de compoziție, taxa de participare este de 50 Euro / lucrare. Taxa de participare, în Euro, va fi achitată la: Banca Comercială Română (BCR) Sector 1, Beneficiar cont: ARTEXIM, Adresa banca: Bucureşti, Calea Victoriei nr. 155, sect.1, 010073 România, IBAN no. RO59RNCB0072049685010041, SWIFT/BIC code: RNCBROBU. Taxa de participare nu se returnează în cazul neprezentării la Concurs.
Pe perioada participării în Concurs, organizatorii asigură gratuit cazarea în hotel a candidaţilor. Pe durata participării în concurs, candidaţilor le este interzis să contacteze membrii juriului.
Juriul va acorda următoarele premii:
Premiul I, care se va intitula „Marele premiu al Concursului International George Enescu”.
Valoarea premiilor pentru fiecare secţiune de interpretare a Concursului Internaţional „George Enescu“ ediţia 2014 este:
  • Premiul I 15.000 Euro
  • Premiul II 10.000 Euro
  • Premiul III 5.000 Euro
Pentru secţiunea Compoziţie a Concursului Internaţional “George Enescu” – ediţia 2014 se acordă următoarele premii :
  • Premiul pentru secţiunea de muzică simfonică - 10.000 Euro. 
  • Premiul pentru secţiunea muzică de cameră - 7.000 Euro.
Semifinaliştilor şi finaliştilor Concursului, juriul le mai poate acorda:

  • Premiul pentru cel mai bun acompaniator străin al Sonatelor pentru vioară şi pian de “George Enescu” în valoare de 4.000 Euro.
  • Premiul pentru cel mai bun acompaniator străin al Sonatei în fa minor pentru violoncel şi pian de “George Enescu” în valoare de 4.000 Euro. 
Pentru secţiunea Pian a Concursului Internaţional „George Enescu”: un premiu pentru cel mai bine clasat concurent român acordat de Fundaţia Culturală ERBICEANU.

Organizatorii Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu” îşi rezervă dreptul de a televiza, radiodifuza, fotografia, filma şi înregistra pe suport audio-video toate interpretările din cadrul etapelor Concursului, inclusiv concertul final. În această situaţie, candidaţii nu beneficiază de onorarii.
Premiile vor fi anunțate după terminarea etapei finale a fiecărei secțiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.