vineri, 14 februarie 2014

Expoziție și lansare de carte la Muzeul Țăranului Român

Cine salvează un artist, salvează o lume
15 februarie – 5 martie 2014, Sala Tancred Bănățeanu


Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă sâmbătă, 15 februarie 2014, la ora 17.00, la vernisajul expoziției Dar din dar…, cu opere donate de artiști din toată țara.
Expoziția va putea fi vizitată, la Sala Tancred Bănățeanu, până în 5 martie 2014, zi în care va avea loc o licitație găzduită de muzeu.
O simplă vizită în expoziție poate aduce câțiva lei în contul artistului. Cine nu va putea participa la licitație, va putea, totuși, dona o modestă sumă de bani în același cont: RO08BPOS74507056413RON01 – Sucursala BANC POST Băneasa. Ca profesor la Universitatea Națională de Artă, Ionel Cojocariu a format mulți dintre artiștii României de azi. Acum, într-un moment greu pentru el, în care se luptă pentru viața sa, foștii lui studenți și colegii lui, de toate vârstele, încearcă să găsească mijloace pentru a-l ajuta. Achiziționarea, la licitație, a uneia dintre frumoasele lucrări de artă expuse, la un preț preferențial, va aduce, sperăm, mijloacele necesare pentru ca Ionel Cojocariu să poată lupta pentru viața sa și să se poată întoarce la catedră.


Marți, 18 februarie 2014, de la ora 17.30, la Muzeul Național al Țăranului Român din București, Studioul Horia Bernea, va avea loc lansarea volumului Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri, de Varujan Vosganian, apărut de curând în colecția „Fiction Ltd.‟ a Editurii Polirom, și în ediție digitală. Alături de autor participă Gabriel Dimisianu, Ștefan Agopian, Dan Cristea, Daniel Cristea-Enache, moderator fiind Răzvan Voncu.
Jocul celor o sută de frunze este inițierea în realismul magic al unei Cărți a șoaptelor a poporului român. Cele șase povestiri ale volumului vorbesc despre neliniștile, căutările și incertitudinile noastre, despre atâtea traume încă nevindecate. Jocul celor o sută de frunze ne previne că, dacă memoria, ca stare de luciditate, nu se regăsește în prezentul și chiar în viitorul nostru, viitorul nu va fi decât o reîntoarcere în trecut.
http://www.muzeultaranuluiroman.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.