marți, 4 februarie 2014

Zi aniversară la Muzeul Național al Țăranului Român


Miercuri, 5 februarie 2014, Muzeul Țăranului împlinește 24 de ani de la (re)înființare. Cu această ocazie, intrarea în expoziția permanentă și în expozițiile temporare va fi liberă.
În această zi aniversară, Muzeul Național al Țăranului Român își invită publicul la vernisajele a două expoziții și la un concert de muzică de cameră.


Programul cuprinde:
* Vernisajul expoziției Rușii lipoveni din România, la Sala Laolaltă și Școala Satului, de la ora 14.00 - obiecte având caracter religios, fotografii, port, obiecte folosite la pescuit, dar și lucruri de uz casnic.
Expoziția, deschisă cu ocazia împlinirii a 24 de ani de la (re)înființarea Muzeului, va putea fi vizitată până în ziua de 27 aprilie 2014, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.
Parteneri: Asociația Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă, TVR.

* Vernisajul expoziției În urma acului. Românii de peste Bug, la Sala Irina Nicolau, începând cu ora 17.00. Expoziția va fi deschisă în perioada 5 februarie – 2 martie 2014. Vineri 7 februarie, la ora 14.00, în expoziție se vor lansa volumele:  Școala sociologică de la București. Publicații, expoziții și proiecte internaționale (număr special, Transilvania 1/2014) și Școala sociologică de la București. Contexte, tendințe, crize (număr special Sfera Politicii, mai-iunie 2013). Vor vorbi: Sanda Golopenția, Vintilă Mihăilescu, Zoltán Rostás, Dumitru Sandu, Radu Vancu și colaboratorii celor două reviste.


* Concertul orchestrei de cameră PHILARMONIA a Centrului Național de Artă „Tinerimea Română‟, la Studioul Horia Bernea, de la  ora 19.00, intrarea este liberă.
În program: Preludiu la unison de George Enescu, Pastorale bănățene de Doru Popovici și Trei piese op. 4 nr. 2 pentru orchestră cu coarde, de Constantin Silvestri.
Orchestra de cameră PHILARMONIA a Centrului Tinerimea Română este formată din instrumentiști de excepție, care s-au impus pe scenele din România și din străinătate prin rafinamentul sunetului și calitatea stilistică a repertoriului abordat. Performanțele artistice ale ansamblului au dus la realizarea unor înregistrări cu lucrări de Vivaldi, Corelli, Händel, Mozart, Giuliani, Respighi, precum și creații ale unor compozitori români contemporani. Orchestra PHILARMONIA a fost invitată să susțină concerte la toate edițiile Festivalului și Concursului Internațional „George Enescu”, dar și la diferite festivaluri interne și internaționale, în țări precum: Bulgaria, Rusia, Turcia, Grecia, Spania, Cehia, Austria, Germania, Polonia, Italia, Republica Moldova. De asemenea, orchestra a colaborat cu cei mai prestigioși soliști români, dar și cu reputați artiști străini, printre care: Ruggiero Ricci, Victor Pikaisen, Alberto Lysy, Alirio Diaz, Barbara Hendricks și alții.
Violonist cu studii academice la Moscova și la București, Nicolae Iliescu este dirijorul formației PHILARMONIA, iar sub conducerea sa, orchestra de cameră a cunoscut o cariera reverberantă.
http://www.muzeultaranuluiroman.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.