luni, 23 decembrie 2013

Pregătiri pentru a XXV-a ediție a Concursului naţional “Mihail Jora”


http://www.unmb.ro/wp-content/uploads/2013/12/jora-1.jpg

Concursul naţional de creaţie, critică şi interpretare muzicală “Mihail Jora” a fost iniţiat de către Uniunea Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor muzicali din România împreună cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti în anul 1991, fondator prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, ca semn de omagiu, cu prilejul sărbătoririi centenarului marelui artist român. Din 2010 el este reorganizat în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi beneficiază de un aport logistic şi conceptual al mai multor co-organizatori.
Concursul se adresează tinerilor muzicieni români sau de origine română, şi are ca obiective principale promovarea celor mai valoroase talente şi, totodată, o mai cuprinzătoare cunoaştere – în rândul interpreţilor şi publicului – a creaţiei componistice naţionale, cu o atenţie deosebită pentru opera lui Mihail Jora, eminentă personalitate în istoria muzicii româneşti. În 2014, competiţia se organizează în martie, pe mai multe secțiuni: canto, pian, violoncel, duo cameral vioară-pian, critică muzicală, creație muzicală.
Pentru secţiunea Formaţii camerale - Duo vioarã-pian, repertoriul concursului este:
Etapa I ( eliminatorie ) :
  • M.Jora: Partea a ll-a din Sonata pentru vioară și pian sau Mica Suită (integral) pentru violină și pian
  • o sonată clasică (integral) de Mozart sau Beethoven, la alegere.
Etapa a II-a :
  • o sonată (integral ) scrisă în prima jumătate a secolului al XX-lea, la alegere.
Taxa de inscriere este de 50 de lei / formație și se plăteşte la casieria UNMB. Documentele vor fi prezentate sau trimise prin posta la Secretariatul Artistic al UNMB, str. Ştirbei Vodă nr. 33. sector 1, 010102 Bucureşti sau pe adresa artistic@unmb.ro. Coordonatorul competiției este conf. univ. dr. Manuela Giosa.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.