sâmbătă, 22 februarie 2014

Documentare britanice de excepție la Muzeul Țăranului Român

Documentare britanice de excepție vor fi prezentate în cadrul celei de-a patra ediții ”British Documentary”, care se va desfășura în perioada 24 februarie – 14 aprilie 2014, la Studioul Horia Bernea - Muzeul Național al Țăranului Român, în fiecare seară de luni, cu excepția zilei de 17 martie, începând cu ora 19.00.
British Council organizează la București cea de-a patra ediție a proiectului „British Documentary”, în care sunt incluse proiecțiile celor 11 filme documentare ce au fost prezentate în selecţia Festivalului de Film Documentar Grierson din Marea Britanie. Ca și în edițiile precedente, temele abordate sunt foarte variate.
Filmele sunt subtitrate în limba română, intrarea este liberă, în limita locurilor existente.

Proiecțiile debutează în data de 24 februarie cu documentarul Ziua în care John Lennon a fost ucis, realizat de câștigătorul premiului BAFTA pentru televiziune, Michael Waldman. În continuare, Copilul meu, protestatarul, caracterizat drept „fascinant” de Sunday Times și „devastator de direct” de către The Guardian, este o pătrundere puternică în cadrul domestic al revoltelor din Anglia.
Detectivul bengalez dezvăluie secretele Calcuttei și ale comunității bengaleze din Londra.
Textura cosmosului: Odiseea Spațială își propune să fie cea mai convingătoare, ilustrativă și completă imagine a fizicii moderne văzută vreodată pe ecran, iar Ghidul hasidic pentru dragoste, căsătorie și găsirea unei soții permite accesul publicului în comunitatea evreiască hasidimă din Stamford Hill, Londra, o comunitate de obicei închisă. Lupta pentru Barking urmărește un moment istoric în politica britanică, iar thriller-ul politic Sfârșitul jocului îl aduce în prim-plan pe regizorul filmului Vantage Point, Peter Travis, și spune povestea conversațiilor secrete ce au dus la sfârșitul apartheid-ului în Africa de Sud.
Două filme de scurtmetraj, Mostar și Îngrijindu-l pe Calum, aduc în atenția publicului două povești tragice; Îngrijindu-l pe Calum a primit premiul Grierson pentru cel mai bun documentar realizat de studenți.
Mugabe și africanii albi, câștigător al premiului British Independent Film pentru cel mai bun documentar, este singurul documentar de lungmetraj filmat în Zimbabwe în ultimii ani, unde există încă o interdicție totală pentru presă.
Nominalizat la Oscar în 2012, Până în iad și înapoi, explorează lupta crâncenă a unui om cu urmările devastatoare ale războiului, precum și artificialitatea neliniștitoare a vieții de după război.
 
PROGRAM DOCUMENTARE

24 februarie – 19.00 – Ziua în care John Lennon a murit
– 20.30 – Copilul meu, protestatarul
3 martie – 19.00 – Detectivul bengalez
10 martie – 19.00 – Textura cosmosului: Odiseea Spațială
– 20.00 – Ghidul hasidic pentru dragoste, căsătorie și găsirea unei soții
24 martie – 19.00 – Lupta pentru Barking
31 martie – 19.00 – Sfârșitul jocului
7 aprilie – 19.00 – Îngrijindu-l pe Calum
– 19.30 – Mugabe și africanii albi
14 aprilie – 19.00 – Mostar
– 19.30 – Până în iad și înapoi

Programul întregului eveniment este disponibil pe website-ul British Council (www.britishcouncil.ro).
www.muzeultaranuluiroman.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.