marți, 18 februarie 2014

Lucian Broscăţean, locul doi la "Emerging Talent Awards"

Duminică, 16 februarie 2014, la Londra s-au decernat premiile Emerging Talent Awards, pentru cei mai buni tineri designeri şi curatori, respectiv cea mai bună expoziţie. Din cei 146 de designeri din întreaga lume intraţi în concurs, creatorul român Lucian Broscăţean a obţinut Menţiunea Specială (locul doi) – o reuşită remarcabilă pentru designul de modă românesc, marele premiu revenindu-i lui Hyein Seo din Coreea de Sud. Premiul pentru cel mai bun curator a fost acordat lui Yoshikazu Yamagata din Japonia, iar ţara câştigătoare în secţiunea Showcase Winner a fost Estonia.
La International Fashion Showcase, secţiune a Săptămânii Modei de la Londra coordonată de British Council şi British Fashion Council, participă anul acesta 25 de ţări. Institutul Cultural Român din Londra prezintă, în parteneriat media cu Harper’s Bazaar România şi cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Unit, expoziţia „Beauty in the Making” / „Frumuseţea se creează”, incluzând patru designeri în plină ascensiune: Ioana Ciolacu, Lana Dumitru, Cristina Sabaiduc şi Lucian Broscăţean.
Lucian Broscăţean, cunoscut în acelaşi timp pentru proiectele sale de modă şi de artă conceptuală, este absolvent al Facultăţii şi al Masteratului de design vestimentar de la Universitatea de Artă şi Design din Cluj, unde predă în momentul de faţă ca asistent. Încă de la debutul din anul 2008, cu colecţia „Nomadic Symptoms”, designerul s-a aventurat într-o explorare continuă a noilor posibilităţi ale modei contemporane, mobilitatea, stilul de viaţă nomad, versatilitatea şi spaţiile heterotopice fiind câteva dintre temele pe care le urmăreşte. Colecţiile sale, cele lansate în nume propriu sau pentru brandul Irina Schrotter, s-au bucurat de o primire excelentă atât în România, cât şi în străinătate, mai cu seamă în Germania, unde designerul a fost invitat să participe de cinci ori consecutiv la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week.
http://www.icr.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.