marți, 18 februarie 2014

”Sunt o babă comunistă”, în premieră, în Budapesta

Filmul Sunt o babă comunistă, regizat de Stere Gulea, va fi proiectat pe 1 martie 2014, de la ora 15.30, la Cinematograful Uránia din Budapesta, în cadrul „Festivalului Francofoniei”, cu sprijinul Institutului Cultural Român din capitala Ungariei.
Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor cu care Institutul Cultural Român Budapesta participă la cea de-a patra ediţie a „Zilelor Filmului Francofon” (1-9 martie 2014) alături de Ambasada Franţei, Institutul Francez, alte ambasade şi institute culturale francofone acreditate la Budapesta. 
Sunt o babă comunistă este cel mai recent film al regizorului Stere Gulea, cu un scenariu semnat de regizor alături de scriitorul Lucian Dan Teodorovici, pe baza romanului omonim al lui Dan Lungu. Volumul a fost publicat în traducerea maghiară a Gabriellei Koszta în 2008 la Editura Jelenkor, cu sprijinul financiar al Centrului Național al Cărții, prin programul TPS (Translation and Publication Support Programme).
Din distribuţie fac parte actorii Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea, Anca Sigartău şi Ana Ularu. Filmul  va fi proiectat cu subtitrare în limba franceză şi traducere simultană la cască în limba  maghiară.
http://www.icr.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.