duminică, 31 august 2014

"Steaua Mării", la Biblioteca Națională a României


Afisul expozitiei. Concept grafic: Laura Paun.  
 
Biblioteca Națională a României, Art Out și Salonul Impresionanților au deosebita plăcere să vă invite joi, 4 septembrie 2014, ora 17.00, la vernisajul expoziției de arte plastice si decorative "Steaua Mării", proiect expozițional închinat marii sărbători creștine a Nașterii Maicii Domnului.

După vernisaj, va avea loc un workshop de pictură pe sticlă susținut de Andreea Gabriela Ionescu și Elena Popa, artiști plastici emergenți, cu o bogată activitate expozițională și competițională.

Expoziția va putea fi vizitată în intervalul 1- 15 septembrie, de luni până vineri, orele 10.00 - 18.00, în spațiul expozițional Symposium.

Expoziţia “Steaua Mării. Ipostaze ale Maicii Domnului” își propune să prezinte publicului lucrări de artă canonică şi lucrări în manieră personală a celor mai activi artişti vizuali români ai momentului, din dorinţa de a avea un spectru complet şi o viziune contemporană cu privire la momente din tradiţia şi iconografia creştină în care Fecioara Maria este prezentă.

Ipostaze ale Maicii Domnului - Un simbol vechi

Maica Domnului simbolizează în lumea creștin-ortodoxă legătura dintre cer și pământ, pentru că este mijlocul
întrupării Fiului lui Dumnezeu în lumea omenească. De aceea Fecioara poate fi imaginată ca o sublimă rugăciune a omului. Și dacă rugăciunea reprezintă legătura între om și Dumnezeu, atunci proiectul “Steaua Marii” va reprezenta o legătură pe cât de tainică, pe atât de frumoasă între arta canonică și cea personală.

Curatori: Laura Lucia Mihalca, artist, și Mihai Moldoveanu.
Expun artistii: Adam Mihai, Mircea Ciacaru, Marius Cristea, Laura Lucia Mihalca, Grigore Popescu Muscel, Maria Nichifor, Palamar Ioana, Maria Pantur, Carmina Carmina Plosceanu.

Artiști invitați: Ruxandra Marin, Elena Popa.

Organizatori:
Creative Projects & Events şi galeria online Salonul Impresionanților.
Partener principal: Revista Art Out.
Sponsor principal: Fundatia Pretuieste Clipa.
Parteneri: Ordinul arhitectilor din Romania, Uniunea Artistilor Plastici.
Parteneri media: Revista Arte si meserii, Radio Trinitas, Clinic TV, Salon TV.

Creative Projects & Events reprezintă un concept novator al scenei cultural–artistice româneşti, apărut din necesitatea pieţei de a avea o echipă de profesionişti în organizarea evenimentelor, a serviciilor grafice, web şi de PR.

Salonul Impresionantilor este o galerie online de artă care îşi propune promovarea artiştilor emergenţi prin expoziţii şi evenimente online şi offline.

https://www.facebook.com/ArtOutMagazine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.