marți, 14 ianuarie 2014

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg prezintă "Lacul lebedelor" la Sala Palatului din București

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg ajunge, pe 18 ianuarie 2014, la Sala Palatului din Bucureşti, cu producţia "Lacul lebedelor", pusă în scenă de coregraful artist emerit al Rusiei Konstantin Rassadin. Spectacolul a fost prezentat în ultimii cinci ani pe cele mai prestigioase scene din SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Turcia, Elveţia, Columbia şi Argentina.

Spectacolul pus în scenă de Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg este singurul din lume în care baletul clasic se îmbină cu feeria spectacolului pe gheaţă. Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului transpunerea fidelă pe luciul scenei-patinoar a unui spectacol clasic de balet, cu decoruri, costume şi balerini pregătiţi în renumitele şcoli de balet clasic din Rusia. Pentru acest spectacol, scena Sălii Palatului va fi acoperită cu 2.500 de kilograme de gheaţă naturală.
Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg (fostul Ansamblu de Stat al Baletului pe Gheaţă din Leningrad) a fost fondat în 1967, de coregraful Konstantin Boyarsky, descendent al renumitei şcoli de balet clasic din Sankt Petersburg, cel care a realizat pentru prima oară fuziunea dintre baletul clasic şi patinajul artistic.
În prezent, baletul se află sub îndrumarea directorului artistic Konstantin Rassadin, artist emerit în Rusia şi fost solist al celebrului balet Mariinsky. Cofondator şi director muzical al baletului este dirijorul Leo Korkhin, figură proeminentă a culturii ruseşti, al cărui nume se leagă de celebra Orchestră Simfonică Academică a Societăţii Filarmonice din Sankt Petersburg.
http://www.mediafax.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.