vineri, 19 septembrie 2014

Bob cu bob, 19-21 septembrie 2014


În perioada 19 – 21 septembrie, la Muzeul Țăranului, trece baba cu colaci, plăcinte și cozonaci! Între orele 19 și 18!
Cu ocazia deschiderii expoziției Materia martir. Grâul, vizitatorii Zilelor Muzeului Țăranului sunt așteptați la un târg special. Meșteri și mesteșugari vă vor îmbia cu tot felul de produse de toamnă: de la pâine la cuptor, cozonaci, prăjituri de casă, kürtős kalács și plăcinte, la conserve de fructe și legume, miere, brânzeturi și cărneturi.

La târgul din curtea interioară mai puteți târgui și mâncăruri gata preparate: sarmale maramureșene cu păsat, tocăniță de vițel sau fasole la ceaun cu cârnați; și vă puteți cinsti cu vin sau palincă.
Pe cei care vor să învețe să facă plăcinte, doamna Iulia Corău vă așteaptă vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 17.00, la un atelier care se va ține în zona cuptoarelor. Taxa de participare este de 10 lei de persoană.
Prin târg mai puteți găsi lucruri vechi și noi, numai bune de pus în casă: obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat, icoane.
Sâmbătă, 20 septembrie și duminică, 21 septembrie, de la ora 20.00, va avea loc proiecția în aer liber a filmului documentar Grâul, din producția DigiLife, Ingrediente. În caz de vreme rea, filmul va rula în Studioul Horia Bernea.
În toate cele trei zile de târg, vizitatorii vor putea admira dansurile folclorice susținute de copiii Ansamblului Valea Izei din județul Maramureș.
Intrarea este liberă.
http://muzeultaranuluiroman.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.