vineri, 26 septembrie 2014

Program Cinema ”Unirea” Botoșani, 26 septembrie-2 octombrie 2014


PLANȘA  -  începând de vineri, de la ora 18.00 
http://static.cinemagia.ro/img/db/movie/59/06/00/plansa-247198l.jpg
Filmul realizat în regia lui Andrei Gheorghe, având premiera în România pe 26 septembrie 2014,  îi are în distribuție pe: Olimpia Melinte, Slvian Vâlcu, Marian Adochiței.
Alex, fost campion la scrimă, retras din activitatea competiţională din cauza unui accident la genunchi, primeşte şansa de a-şi relua activitatea sportivă din postul de antrenor. Anda e nou venită în echipa lui de scrimă şi, prin prisma pasiunii comune pentru sport, cei doi dezvoltă o relaţie care trece dincolo de barierele profesionale. Martorul acestei poveşti este Mircea, iubitul şi colegul de club al Andei. Gelozia lui o va aduce pe Anda in faţa unei alegeri între cariera sportivă şi relaţia de iubire cu Mircea.


AMERICA VENIM – de la ora 16.00
 http://static.cinemagia.ro/img/db/movie/56/65/69/america-venim-588315l.jpg
Plecaţi tocmai din micul Târgovişte cinci actori, regizorul, un băieţel şi ursul său imens de pluş traversează oceanul pentru a susţine un spectacol la New York. Nu totul merge conform planului şi actorii hotărăsc, pentru câţiva bani în plus, să înceapă colaborarea cu un impresar local, tot român şi stabilit în SUA de ceva vreme, care le promite un turneu de amploare. Iau problemele lor sfârşit sau doar încep?

BRÂNCUȘI DIN... ETERNITATE – de la ora 14.00
 http://static.cinemagia.ro/img/db/movie/59/18/43/brancusidin-eternitate-342557l.jpg
Trei perioade de timp, trei poveşti, trei planuri şi trei personaje construiesc intriga filmului “Brâncuşi din… eternitate”, poveste care încearcă să zugravească personalitatea sculptorului Constantin Brâncuşi. Fiecare personaj vorbeşte, în felul său, despre talentul şi operele unuia dintre cei mai mari artişti.

Povestea principală este cea despre Brâncuşi în perioada lui de maturitate, atât fizică cât şi creativă. Este perioada care urmează sosirii lui la Paris, perioada prieteniei cu Modigliani dar şi a relaţiei cu Martha, unul dintre modelele lui, poate chiar modelul lui preferat. În ciuda nenumăratelor lui trădări, Martha îi rămâne credincioasă până la moartea ei.

A doua poveste este a lui Marin Etu, un student la Arte plastice, în Bucureşti, în perioada instaurării regimului comunist. Din cauza unor critici aduse unora dintre membrii Academiei Romane care au refuzat moştenirea pe care Brancuşi ar fi vrut s-o lase statului roman, este condamnat la 13 ani de detenţie. După ce este eliberat, Securitatea îl obligă să falsifice multe din lucrările lui Brâncuşi.

A treia poveste îl are în centrul ei pe Milarepa, un mare învăţat ce a trait în sec. al XII-lea în Tibet. Milarepa e evocat de multe ori de Brâncuşi, mare admirator al învăţăturilor sale. dar şi de Marin Etu. În timpul detenţiei datorită unui coleg de celulă, Marin Etu ajunge să afle multe despre viaţa lui Milarepa. Milarepa este liantul dintre sculptorul Brâncuşi şi falsificatorul Marin Etu, liantul dintre destinele lor.

“Brâncuşi din Eternitate” este un film despre căutarea adevărului şi a perfecţiunii în artă, dar şi despre dezamăgirile provocate de nerealizări. Este, însă, şi un film despre cel care le influenţează vieţile până în clipa trecerii în singurătate… Milarepa. 

OBLIVION – de la ora 20.00
 http://static.cinemagia.ro/img/db/movie/48/86/82/oblivion-790754l.jpg
Într-un viitor îndepărtat, în care Pământul a evoluat dincolo de orice recunoaştere, confruntarea unui om cu trecutul îl va duce într-o călătorie până la finalul căreia va trebui să lupte ca să salveze omenirea.
Jack Harper (Cruise) este unul din ultimii reparatori de drone staţionaţi pe Pământ. Parte a unei masive operaţiuni de extracţie de resurse vitale, după decenii de război cu extrem de periculoşii Scavi, misiunea lui Jack se apropie acum de final.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.