marți, 16 septembrie 2014

Festivalul internațional de teatru pentru copii, din 27 septembrie, în București

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii organizat de Teatrul Ion Creangă celebrează împlinirea a 10 ani prin o întoarcere la caracterul competițional, concursul pentru Cel mai bun spectacol de teatru pentru copii aducând în fața publicului unele dintre cele mai valoroase producții de gen ale momentului.
Pentru a putea găzdui cele 30 de spectacole selectate, Festivalul se va desfășura simultan în mai multe săli de teatru, dar și în spații mai puțin convenționale. Astfel, Poveștile vor fi invitate, timp de o săptămână, la Palatul Național al Copiilor, Teatrul Excelsior, Teatrul de Comedie, Centrul Național de Dans București sau Biblioteca Națională a României. Acestora li se adaugă un program de evenimente susținute în aer liber, în Parcul Cișmigiu și o spectaculoasă paradă a trupei Mr. Pejo’s Wandering Dolls din Sankt Petersburg, Rusia, care va avea loc în Centrul Vechi.
Printre invitați se numără companii din străinătate ‒ L’Animé (Spania), TPO (Italia), La Passionata Svironi (Israel), Nat Gras (Belgia), dar și teatre ‒ Teatro Il Telaio (Italia), Teatro La Baracca-Testoni Ragazzi (Italia), Theatre La Guimbarde (Belgia), Theatre of Suitcase (Polonia), Dramatichen Teatar (Bulgaria) sau Louis Pearl (S.U.A), un favorit al festivalurilor fringe din întreaga lume.
Programul va fi completat de o selecție variată de spectacole susținute de teatre și companii din București și nu numai: Teatrul Excelsior (București), Teatrul de animație Țăndărică (București), Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” (București), Teatrul Luceafărul (Iași), Teatrul Arlechino (Brașov), Trupa Arcadia (Teatrul Regina Maria, Oradea), Teatrul Municipal Bacovia (Bacău), Teatrul Mignon (București), Lumea lui Momo (București) sau MiniArtShow (București).
Cel mai important eveniment al Teatrului Ion Creangă va avea loc însă în prima seară a Festivalului, pe data de 27 septembrie, la Palatul Național al Copiilor, cu ocazia premierei spectacolului „Amintiri din Copilărie”. Secondat de Iuliana Vîlsan, care a semnat scenografia acestui spectacol, și coregrafa Larisa Barbu, regizorul Peter Kerek a imaginat un Humulești modern, dinamic și amuzant, care nu își pierde nimic din esență sau farmec.
Programul Festivalului, precum și ghidul „Celor mai frumoase povești povestite pe scurt părinților” pot fi consultate și descărcate pe www.teatrulioncreanga.ro, secțiunea Noutăți.
Mai multe informații și detalii vor fi disponibile, în curând, și pe www.fitc.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.