miercuri, 19 martie 2014

Concurs ”Duo pianistic” la Cluj

Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” (AMGD) organizează ediția a VI-a a concursului de muzică de cameră “Duo Pianistic” în perioada 13-15 aprilie.
Studenţii din învăţământul universitar - licenţă şi masterat - se pot înscrie până pe 31 martie a.c., piesa impusă de către organizatori fiind Cartoon Toccata -Ciprian Gabriel Pop
Inscrieri până în 31 martie a.c.
Concursul “Duo Pianistic” a fost înființat sub egida AMGD - Cluj în anul 2009, din dorința pianistelor Vera Negreanu și Mihaela Gavriș de a promova repertoriul pentru douǎ piane din literatura muzicalǎ universalǎ și româneascǎ, stimulând astfel interesul compozitorilor și interpreților pentru acest gen de exprimare artisticǎ. Faptul cǎ piesa impusǎ în concurs este compusǎ special pentru fiecare ediție și interpretatǎ în primǎ audiție absolutǎ, particularizeazǎ aceastǎ competiție.
Potrivit specificului formației camerale, concursul este conceput în ideea unui multiplu binom. Compozitor/interpret, universal/românesc, repertoriu opțional/repertoriu impus, limbaj muzical consacrat/limbaj contemporan sunt coordonatele acestei manifestǎri artistice care oferǎ studenților participanți o experiențǎ interpretativă de excepție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.