joi, 20 martie 2014

Târg cu meşteri și produse tradiționale, 21-23 martie 2014

Fundaţia Kogaion 115 organizeaza Târgul cu meşteri și produse traditionale, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în perioada 21 – 23 martie 2014. La târg vor participa meşteri populari şi meşteşugari, artişti plastici şi artizani ale căror creaţii păstrează tradiţiile culturale, folclorice şi religioase ale neamului românesc.

Publicul larg este aşteptat să viziteze târgul unde meşteşugarii expun obiecte din ceramică, icoane , ouă încondeiate, straie populare minuţios lucrate, obiecte din lemn sau din piele, din lână sau mărgele şi ne vor încânta prin ingeniozitatea şi autenticitatea produselor lor făcute cu multă migală şi cu mult suflet.
Producătorii vin cu mezeluri tradiţionale din carne de porc de Mangaliţa, brânzeturi pentru toate gusturile, cozonaci bucovineni, miere, plăcinte, zacuscă, sucuri naturale şi fructe din Maramureş. Masa cu dezlegarea la peşte a Bunei Vestiri va fi cu siguranţă delicioasă cu păstrăvul în cetină de brad şi icrele pe care le vor prepara gospodarii din Doftana.
Pentru cei care apreciază obiectele vechi şi autentice, anticarii prezenti la târg vor fi pregătiţi cu unelte din lemn, mobilier ţărănesc, cărţi vechi sau covoare.
Sâmbătă şi duminică părinţi şi copii sunt invitaţi la Atelierul Organic de presare manuală, la rece, a seminţelor. Aici puteţi învăța cum se obţin uleiuri aromate, procedeu păstrat pe meleagurile noastre încă din antichitate. În cadrul atelierului veți avea ocazia să vă identificați plantele care vă reprezintă şi să creeați propriul ulei aromat. Coordonatori - Raul și Denisa (www.organicjoy.ro). Intrarea este liberă în timpul programului zilnic: de la 10.00 la 18.00.
http://www.muzeultaranuluiroman.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.