miercuri, 15 ianuarie 2014

Mircea Cărtărescu a câștigat în Spania premiul Tormenta pentru cea mai bună carte străină

Scriitorul Mircea Cărtărescu este câştigătorul premiului Tormenta al mejor libro de autor extranjero, pentru ediţia spaniolă a volumului "Nostalgia", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.
Publicat la prestigioasa editură Impedimenta din Madrid, în traducerea semnată de Marian Ochoa de Eribe, volumul "Nostalgia" a fost considerat de presa spaniolă una dintre cele mai bune cărţi străine apărute în 2012.
Premiul Tormenta al mejor libro de autor extranjero (premiul Tormenta pentru cea mai bună carte străină) este acordat de revista online de critică literară La tormenta en un vaso, iniţiată şi coordonată de Care Santos, scriitoare şi critic literar. Optzeci de cunoscuţi oameni de litere spanioli sunt colaboratori permanenţi ai revistei, autorii articolelor şi recenziilor care au transformat La tormenta en un vaso într-un punct de referinţă în critica literară spaniolă.
Premiul a fost decernat începând din 2007, iar printre câştigătorii ediţiilor anterioare se numără Alice Munro şi Cormac McCarthy. Finaliştii din 2013 au fost, alături de Mircea Cărtărescu, Richard Ford şi John Irving.
În România, la sfârşitul anului 2013, la 20 de ani de la prima apariţie în ediţie completă, "Nostalgia" se situa în topul celor mai bine vândute cărţi ale editurii Humanitas, cu peste 50.000 de exemplare.
http://www.mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.