SoNoRo – INTERFERENŢE, programul educativ din cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, organizează cinci workshopuri ce durează câte o săptămână în România la Portul Cultural Cetate și la Păltiniș, în Centrul de pregătire profesională şi activităţi sociale al Băncii Naționale a României, în Italia la Montepulciano (Palazzo Ricci) și în Germania, la Bad Endorf. În spiritul tradiţiei europene a muzicii de cameră, locaţiile alese pentru studiu oferă liniştea şi atmosfera potrivite pentru creaţie. Sub motto-ul „Avem nevoie de adevăraţi muzicieni, nu doar de buni instrumentişti”, SoNoRo –INTERFERENŢE urmăreşte lărgirea orizontului tinerilor selectaţi, precum şi stimularea interesului lor şi în alte domenii culturale.
Tinerii muzicieni români admişi la selecţii vor avea ocazia să studieze muzica de cameră alături de artişti de talie internaţională şi de profesori de la diferite Universități de Muzică din Europa. La finalul fiecărei sesiuni de lucru, tinerii muzicieni vor interpreta lucrările studiate în cadrul workshopului, alături de profesorii lor, în concerte special organizate. Concertele finale vor avea loc la Portul Cultural Cetate, Bucureşti, Sibiu, Montepulciano și la Bad Endorf.
Cele mai bune ansambluri formate pe parcursul workshopului SoNoRo – INTERFERENŢE vor avea ocazia să concerteze în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo 2014.
Tinerii admişi la workshopul SoNoRo-Interferențe vor primi burse de studiu, pentru acoperirea costurilor participării. Bursierii vor fi selectaţi în urma audiţiilor din luna ianuarie, pe baza meritelor artistice.
Bursa de studii SoNoRo – INTERFERENŢE constă în:
- - gratuitatea cursurilor (muzică de cameră + instrument solo: pian, vioară, violă, violoncel);
- - acoperirea costurilor de transport din localitatea de rezidenţă la locaţia workshopului;
- - cazare şi masă gratuite pe durata workshopului.
http://interferente.sonoro.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.