duminică, 26 ianuarie 2014

Teatrul Național "I. L. Caragiale" București lansează programul 9G

Teatrul Național "I. L. Caragiale" București, prin Centrul de Cercetare și Creație Teatrală "Ion Sava", lansează programul 9G (Noua Generație) care se adresează tinerilor creatori de teatru, absolvenți ai facultăților de profil, cu vârsta până în 35 de ani, neangajați în instituții de spectacol.
Programul 9G se va desfășura la Sala Mică, spațiu care va deveni, în momentul încheierii șantierului de reconstrucție a teatrului, destinat exclusiv tinerilor artiști. 

9G. Mod de desfășurare:
- Teatrul Național "I. L. Caragiale" București asigură spațiul pentru pregătirea spectacolului, la Sala Mică sau într-una dintre sălile de repetiții ale teatrului, pentru o perioadă de trei săptămâni (dintre care o săptămână pe scena de la Sala Mică). În funcție de programul de repetiții al teatrului și de disponibilitatea spațiilor (săli de repetiție, foaiere etc.) sau de dificultatea proiectului propus, timpul acordat pregătirii spectacolului se poate prelungi,
în caz excepțional, cu încă o săptămână.

- TNB pune la dispoziție facilitățile tehnice de la Sala Mică, magazia de costume, depozitul de decoruri, recuzita, atelierele teatrului, fără a face nicio investiție în plus legată de producția spectacolului.
- Spectacolele care rezultă în urma proiectele selecționate vor dispune de o săptămână de reprezentații gratuite, cu intrare liberă, fără plata drepturilor de autor sau conexe.
- În urma reprezentațiilor cu public și cu acordul conducerii TNB, spectacolul poate fi preluat în repertoriul permanent al teatrului, beneficiind de investiții în producție și de plata drepturilor de autor, conform rețetei reprezentației și a încasărilor.
Condiții de participare la preselecția de proiecte:
- Regizorul care propune proiectul trebuie să aibă vârsta maximă de 35 de ani. Echipa care lucrează la proiect trebuie să fie formată majoritar din artiști independenți, cu vârsta până în 35 de ani. (În cazul unui proiect convingător, dacă textul și viziunea regizorală o motivează, echipa de selecție desemnată de TNB își rezervă dreptul de a face excepții privind componența distribuției, conform criteriilor de vârstă sau de angajament salarial). Pentru
selecție, reprezintă un avantaj faptul că echipa de proiect este formată numai din tineri independenți.

- Nu există niciun tip de cerință sau de restricție în legătură cu textele înscrise (dramaturgie clasică și contemporană) sau cu genul de spectacol propus.
- Proiectele se vor trimite pe email la adresa: tnb9g2014@gmail.com. Vor cuprinde (conform formularului alăturat): conceptul regizoral al spectacolului (maxim 2 pag.), textul dramaturgic, distribuția, CV-ul membrilor echipei. (Pot fi adăugate linkuri cu înregistrări ale spectacolelor la care au mai lucrat regizorii - concurenți sau pot fi trimise prin transfer spectacole înregistrate). De asemenea, se vor menționa necesitățile tehnice ale spectacolului propus.

Înscrierea proiectelor se face în perioada 22 ianuarie - 15 martie, urmând ca luni, 14 aprilie 2014, să fie anunțate titlurile care au fost selectate spre a intra în prima etapă a Programului  9G. În stagiunea 2013-2014 vor intra în repetiții două dintre proiectele selecționate, iar programul va continua în stagiunea următoare.
Producțiile care vor intra în repertoriul Naționalului vor face parte din Stagiunea Noii Generații la TNB.

http://www.tnb.ro



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.