duminică, 26 ianuarie 2014

Premiera spectacolului ”Hoți” la Teatrul Național București



Radu Afrim inventează lumea scrisă de Dea Loher pe scena Sălii Studio – Arenă, la Teatrul Național București. O lume a personajelor afectate de sensibilitate, a oamenilor fragili care se strecoară prin propria lor viață, temători și prevăzători, ca niște hoți, ca și cum nu le-ar aparține sau n-ar avea dreptul s-o trăiască.  
Regizorul este la al treilea spectacol cu piesele autoarei de origine germană (după Adam Geist, la Teatrul „Maria Filotti“, Brăila, și Piaţa Roosevelt, la Teatrul Național Timișoara). Dea Loher trăieşte la Berlin, unde a studiat Dramaturgia cu celebrul Heiner Müller. Este unul dintre cele mai în vogă nume din dramaturgia europeană actuală, textele sale fiind montate pe cele mai importante scene din Berlin și München, dar și în Franța, Marea Britanie, Grecia, Danemarca, Polonia, Finlanda. Bertold Brecht Preis (2006) și Berliner Literaturpreis (2009) sunt doar câteva dintre recunoașterile pe care le-a primit de-a lungul carierei literare. 
Premiera oficială a spectacolului ”Hoți” va avea loc miercuri, 5 februarie, ora 19.30, iar primele reprezentații cu public vor fi în zilele de 1 și 2 februarie. 

Distribuţia:
Distribuţia:
Finn Tomason:
Linda Tomason, sora lui:
Aida Avieriței
Erna Tomason, mama celor doi:
Liliana Ghiță
Thomas Tomason:
Monika Tomason:
Domnul Schmidt, Gerhard:
Cornel Scripcaru
Doamna Schmidt, Ida:
Josef Erbarmen:
Mira Halbe:
Diana Roman

Irina Antonie
Gabi Nowotny:
Rainer Machatschek:
Conrad Mericoffer
Ira Davidoff:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.