luni, 7 octombrie 2013

19 octombrie - Concert de muzica de camera la UNMB

Va invitam sambata 19 octombrie, de la 17:00, la un concert de muzica de camera, in compania pianistei Andreea Butnaru si a violoncelistului Florin Mitrea, membri ai ansamblului “Musica Viva”.
http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2013/concert-musica-viva-contraste-si-surprize-haydn-prokofiev-si-sostakovici/
“Ce face o muzica sa ne inveseleasca? Sau ce face sa ne intristeze? Sa fie combinatia de sonoritati sau forul nostru interior? De ce unii au compus muzici triste si altii muzici vesele? Raspunsuri si muzica de buna calitate veti afla in serata creata de pianista Andreea Butnaru si violoncelistul Florin Mitrea, in pagini celebre de Haydn, Prokofiev si Sostakovici.
Alaturi de ei, singurul acordeonist de muzica clasica din Romania, Fernando Mihalache, va conferi veseliei si tristetii culori exotice si ritmuri fierbinti; astfel, un instrument mult folosit si subestimat devine clasic prin fantasticul potential instrumental si prin calitatea celui care il canta.” – Andreea Butnaru.
Ce este inedit la acest eveniment este faptul ca distanta dintre muzicieni si public dispare, iar muzicienii intra in dialog cu participantii. Inainte de fiecare bucata muzicala vom afla povesti despre compozitori, contextul in care au creat si specificul bucatilor muzicale interpretate.
La final, publicul va putea adresa intrebari, pe marginea temelor prezentate.
Evenimentul va avea loc sambata, 19 octombrie 2013, de la ora 17.00, in Sala George Enescu a UNMB (Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti).
Concertul de muzica de cameră este organizat in parteneriat si gazduit cu amabilitate de “Universitatea Nationala de Muzica”.
Elevii si studentii (16 - 25 ani) care nu au mijloace materiale pot solicita bursa (participare gratuita), printr-un mesaj pe contact@victoriei.ro – si vor participa la concert, in functie de locurile disponibile.

Cost: 30 ron
Cost redus (card de fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.