marți, 29 octombrie 2013

”Domnișoara Christina” la Cinema ”Unirea” Botoșani



Vineri, de la ora 20.00, la Cinematograful "Unirea" din Botoșani va rula filmul ”Domnișoara Christina”.
Filmul este o ecranizare a binecunoscutei nuvele "Domnişoara Christina" de Mircea Eliade. Realizat în regia lui Alexandru Maftei, filmul îi are în distribuție pe actorii: Ioana Anastasia Anton, Maia Morgenstern, Tudor Istodor, Anastasia Dumitrescu, Ioana Sandu, Ovidiu Ghiniță, Ioan Andrei Ionescu, Daria Pușa, Andreea Gheorghe.
Acțiunea filmului se întâmplă in România perioadei interbelice.Tânărul pictor Egor Pașchievici (Tudor Aaron Istodor), sosit la conacul doamnei Moscu ( Maia Morgenstern) împreună cu iubita lui Sanda (Ioana Anastasia Anton), observă că întreaga ei familie o venerează pe Domnișoara Christina, mătușa ucisă în împrejurări neclare pe când avea doar 20 de ani, în timpul răscoalelor din 1907. Egor este atras într-un mod inexplicabil de portretul Domnișoarei Christina și începe să o viseze. Curând însă granița dintre vis și realitate se estompează iar Domnișoara Christina (Anastasia Dumitrescu), îndrăgostită de Egor, este adusă înapoi la viață prin ritualuri oculte chiar de către familia ei. Când realizează însă că viața Sandei este în pericol Egor decide să lupte cu strigoiul.
Imaginea este semnată de Radu Aldea,  Adriana Ionică a supervizat cu succes echipa responsabilă cu efectele speciale iar producătorul filmului este Gabriel Antal.
Decorurile realizate de Vali Ighigheanu și costumele Mariei Miu reconstituie fidel atmosfera de epocă. Muzica originală a compozitorului englez Jon Wygens înregistrată în studio cu o orchestră simfonică, alături de coloana sonora 5.1 surround semnată de sound designerul Tudor Petre contribuie la regalul audio-vizual.
La numai 24 de ore de la lansare, trailerul filmului „Domnișoara Christina” a fost vizualizat de peste 100.000 de oameni în rețelele sociale și are deja o comunitate puternică de fani.
Filmul este o producție Abis Studio realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei în colaborare cu Societatea Română de Televiziune, cu participarea HBO, BV McCann Erickson, Omnicom, Initiative Media, Orange, Mediaedge: Cia, Media Direction, Mindshare Media.
La Botoșani, filmul va rula la Cinematograful ”Unirea” în perioada 1-7 noiembrie, de la ora 20.00.



http://www.domnisoarachristina.ro/ro/pages/single_article/comunicat-29-oct

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1381962_541763439240659_391784810_n.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.