miercuri, 30 octombrie 2013

”Azi student, mâine actor” - la final





Teatrul Vasilache Botoşani a organizat în perioada 24-28 octombrie cea de-a doua ediţie a concursului de artă păpuşărească ”Azi student, mâine actor”, destinat trupelor de teatru ale universităţilor de profil din ţară.
În concurs au participat șapte trupe: trei din Bucureşti, două din Iaşi, una din Cluj şi una din Sibiu. Juriul, compus din directori de teatru din țară, a stabilit premiile:
Cel mai bun actor: Marius Tiberius Bugi din spectacolul “Usa” , în regia Lilianei Gavrilescu al Universității ”I.L. Caragiale” București.
Cea mai bună actriţă: Olga Ioana Bela din spectacolul “În larg”, în regia lui Mihai Dumitrescu, al Universității ”I.L Caragiale” din București
Cel mai bun spectacol: ”Ultimul Don Quijote”, în  regia lui Aurelian Bălăiţă, jucat de trupa Facultăţii de teatru de la Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iaşi.

Proiectul cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional a mai cuprins și două colocvii: „Sincretismul artelor în arta teatrului de animaţie” și „Arta actorului – raţiune şi simţire”, susținute de profesorul universitar al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală Iaşi, Gabi Apostol, şi criticul Doru Mareş. De asemenea, a fost prezentată şi o expoziţie de proiecte de păpuşi realizată de Mihai Pastramagiu.



 
http://www.teatrulvasilache.ro/images/azsma.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.