vineri, 4 octombrie 2013

"Concert de concerte" la Filarmonica

Filarmonica Botoșani prezintă vineri, 4 octombrie 2013, „Concert de concerte”, sub conducerea dirijorală a lui Vlad Agachi. Programul care include Rondoul în la major pentru pian şi orchestră de W.A. Mozart, Concertul pentru pian şi orchestră în la minor de Robert Schumann și Concertul pentru pian şi orchestră nr. 5, în mi bemol major (Imperialul) de Ludwig van Beethoven va fi susținut de pianiștii Călin Corneliu Calfa, Bianca Murariu și, respectiv, Sînziana Mircea.

La 31 de ani, dirijorul Vlad Agachi este unul dintre fondatorii orchestrei ”Notes & Ties” și dirijor al Filarmonicii din Pitești. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București ca șef de promoție, studiind cu Dumitru Goia și Petru Andriesei, în prezent fiind doctorand în cadrul aceleiași facultăți, sub îndrumarea lui Dan Dediu.
http://www.filarmonicapitesti.ro/12VladAgachi.php 

Călin Corneliu Calfa are doar 12 ani, este elev în clasa a VI-a la Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” din Iași, unde studiază pianul cu prof. Roxana Ota. A participat la multe concursuri naționale și internaționale și a obținut numeroase premii pentru interpretările sale.
http://jurnalul.ro/special-jurnalul/un-baietel-roman-de-9-ani-le-a-aratat-austriecilor-cum-se-interpreteaza-un-clasic-vienez-588852.html 

Bianca Murariu s-a născut în Botoșani și a început studiul pianului cu prof. Eugenia Nicolescu, apoi cu prof. Stela Șerpeanu. În prezent este studentă la Academia de muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj, la clasa prof. Adriana Bera. În acest an a participat la cursuri de măiestrie susținute la Cluj de Guido Scano și Karl-Andreas Kolly. 

Sînziana Mircea are 20 de ani și a studiat pianul în București, cu prof. Olga Szel și prof.univ.dr. Stela Drăgulin. La sfârșitul anului trecut a susținut două recitaluri în Japonia, în cadrul Festivalului internațional de muzică desfășurat în Toyama și Okayama. Pe 28 octombrie a.c. va fi din nou prezentă în Japonia, pentru a cânta la Tokyo Metropolitan Theater.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.