joi, 24 octombrie 2013

Gala HOP în Pod 26 octombrie - 1 noiembrie 2013

Gala HOP în Pod se va desfăşura în paralel cu Festivalul Naţional de Teatru (25 octombrie - 3 noiembrie). Biletele pot fi găsite zilnic, între 11.00 - 21.00, În Pod la Historia, începând de miercuri. Preţul unui bilet este de 30 lei, iar studenţii au o reducere de 50%. Vor fi puse în vânzare şi abonamente pentru toate serile galei, la preţuri ce vor fi anunţate în curând.


Gala HOP în Pod este o iniţiativă a actorului Marius Manole, care a făcut parte din juriului Galei Tânărului Actor - HOP, acest proiect fiind susţinut de actriţa Oana Pellea, care a fost preşedintele juriului evenimentului, şi de directorul artistic al competiţiei, regizorul Radu Afrim.
Dintre artiştii tineri care s-au remarcat la Gala Tânărului Actor de anul acesta vor evolua pe scena din Podul de la Historia Anghel Damian, câştigător al premiului Revistei Yorick şi premiului Festivalului Comediei româneşti - festCO, pentru rolul din "Bucăţi", de Lia Bugnar, precum şi pentru întruchiparea actorului Tom Hanks, Ruxandra Maniu, câştigătoare a premiului Ştefan Iordache, marele premiu al galei, precum şi al premiului publicului, pentru rolul din "Râs nervos", de Christopher Durang şi personificarea Lianei Mărgineanu în rolul Kastrabanca din filmul "Câtă speranţă", Emoke Pal, câştigătoare a premiului pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual, pentru rolul din propria sa compoziţie "A dragon in my mind", precum şi pentru întruchiparea actriţei Nicole Kidman, Aida Avieriţei, de asemenea câştigătoare a premiului pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual, pentru rolul din "De ce fierbe copilul în mămăligă", după Aglaja Veteranyi, precum şi pentru întruchiparea Lizei Minnelli, Dumitru Georgescu, câştigător al premiului pentru cel mai bun actor, pentru rolul din propria sa compoziţie, "Gabriel", precum şi pentru întruchiparea lui Elvis Presley, Ioan Paraschiv, de asemenea câştigător al premiului pentru cel mai bun actor pentru "A fi sau a nu fi bufon", colaj de texte după Matei Vişniec, F.M Dostoievski, A.P. Cehov şi William Shakespeare, precum şi pentru întruchiparea lui Dorel Vişan în rolul "Gardianul Dumnezeu" din fimul "Cel mai iubit dintre pământeni".
De asemenea, pe scena din Podul de la Historia vor evolua şi Alexandra Caras, câştigătoare a premiului special al juriului - trofeul Sică Alexandrescu, pentru "Salome", după o idee de Charles M.Lee, precum şi pentru întruchiparea actriţei Marlene Dietrich, Ionuţ Toader a obţinut premiul publicului pentru cel mai bun actor, pentru rolul Kalosin din "O anecdotă provincială", de Alexander Vampilov, precum şi pentru întruchiparea lui Rowan Atkinson, Simona Arsu, câştigătoare a premiului pentru prestanţă şi rostire scenică pentru rolul Boogie din "Pisica verde", de Elise Wilk, precum şi pentru întruchiparea actorului Sacha Baron Cohen din filmul "Borat", Cristian Iorga, câştigător al premiului Teatrului Naţional Timişoara pentru "Colateral Oedip", de Mihai Ignat, precum şi pentru personificarea lui Rowan Atkinson, Amalia Huţan, câştigătoare a premiului Amza Pellea pentru cea mai bună actriţă pentru rolul Medeea Redux în "Bash. O trilogie contemporană", de Neil LaBute, precum şi pentru întruchiparea actriţei Samantha Morton, Octavian Costin, câştigător al premiului Amza Pellea pentru cel mai bun actor, pentru rolul Steve din "Aproape", de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea lui Tom Waits şi Ilona Brezoianu, câştigătoare a premiului Timică, pentru rolul Rhonda în "Aproape", de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea Patriciei Kaas.
Spectacolul "Aproape" (Almost Maine) va fi reprezentaţia de închidere a Galei HOP în Pod.
"Pisica Verde", de Elise Wilk, cu care se deschide Gala HOP în Pod, a obţinut premiul pentru cea mai bună trupă de actori - Rareş Andrici, Irina Antonie, Andrei Cătălin, Anghel Damian, Diana Roman, Georgiana Vişan.
http://www.mediafax.ro/cultura-media/gala-tanarului-actor-hop-se-muta-in-bucuresti-in-perioada-26-octombrie-1-noiembrie-11545965 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.