luni, 7 octombrie 2013

Pianistul Viniciu Moroianu la conacul Lipatti

Marți, 8 octombrie 2013, ora 18, vă invităm la conacul Lipatti pentru o seară muzicală în compania unui pianist de renume, Viniciu Moroianu, care va delecta audiența cu versiuni interpretative ale unor compoziții de Beethoven, Paladi și Silvestri.
În preambulul artistic, pianistul debutant Abel Corban va prezenta Preludiu și fugă în la minor BWV 889 a lui J.S. Bach, Poisson d’or a lui Claude Debussy, dar și Piesă de concert nr. 3 a lui Constantin Silvestri.
Viniciu Moroianu este recunoscut drept mare interpret al lucrărilor enesciene și al celor scrise de Lipatti. De altfel, doctoratul său tratează personalitatea și creația interpretativă și componistică a lui Dinu Lipatti.
Abel Corban este student la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti și susţine recitaluri în străinătate, în Austria, la Viena, Melk, Hollabrunn, Linz; în Cehia, la Praga; în Italia la Torino și Roma; dar şi în ţară, în Bucureşti, la Tescani, Bacău, Cluj, Botoşani, etc.

Vă așteptăm în parcarea Consiliului Județean Argeș la ora 17.15 pentru a vă conduce către seara muzicală de la Conacul Lipatti (Ciolcești, com. Leordeni, jud. Argeș), pe care o vom petrece în compania artiștilor Viniciu Moroianu și Abel Corban. Consiliul Județean Argeș asigură transportul gratuit al publicului la locul evenimentului, punând la dispoziție un autocar. Intrarea la eveniment este, de asemenea, gratuită.
Festivalul Serile Lipatti este un eveniment organizat de Asociația Art à la carte, ce se desfășoară sub egida marii valori culturale Dinu Lipatti, reintegrat și conștientizat în viața culturală argeșeană. Evenimentul nostru, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi cofinanţat de Institutul Cultural Român, Consiliul Judeţean Argeş și Primăria Leordeni, are ca parteneri Muzeul Județean Argeș, Filarmonica din Pitești, Filarmonica George Enescu, Societatea Română de Radiodifuziune - Serviciul Patrimoniu, Centrul Cultural Pitești, ca sponsor principal: VOLKSBANK, precum și sponsorii: PKF Consultor și Vel Pitar și partenerii media: Adevărul, Observator Cultural, Antena 1 Pitești, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Magic FM, Muscel TV, Ziarul Argeșul, Bitpress, Obiectiv Argeșean, Zile și Nopți, Port.ro, iConcert.ro.

http://serilelipatti.ro/randuri.php?id=25 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.