joi, 31 octombrie 2013

Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră „deCAMERon” la Cluj, 5-14 noiembrie 2013

În perioada 5-14 noiembrie 2013, la Cazinoul din Parcul Central se va desfășura Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră „deCAMERon” - ediţia a III-a.
În momentul înfiinţării, Asociaţia Atelierul Cameral Clujean şi-a propus ca scop contribuţia la dezideratul clujean de a fi „Capitală Culturală Europeană în anul 2021”, organizând o stagiune de concerte de muzică de cameră, din care ulterior s-a desprins şi Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră „deCAMERon”.
Unicul festival din Cluj care are ca profil muzica de cameră instrumentală în exclusivitate, Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră „deCAMERon”, invită an de an artişti binecunoscuţi publicului clujean, precum şi maeştri din Europa şi din întreaga lume. Astfel, Cvartetul Tiberius, maestrul pianist Frank van de Laar, maestrul pianist Imre Rohmann, celebrul pianist Horia Mihail, violonista Emilie Haudenschild şi violoncelistul Emeric Kostyák sunt doar câţiva din cei 36 artişti de notorietate internaţională, care vor evolua în 10 zile pe scena Cazinoului, contribuind la exploatarea acestui spaţiu minunat.
Muzicieni de elită din Ungaria contribuie substanţial, prin prezenţa lor, la regalul oferit melomanilor clujeni de Asociaţia noastră. Maestrul György Lakatos, precum şi extraordinarul violonist clujean János Selmeczi, vor participa la concertul comemorativ al regretatului prim – oboist al Filarmonicii „Transilvania”, domnul MÁRTON SZÖVÉRDI. Cu această ocazie, vom urmări prima audiţie absolută a Concertului pentru oboi, corn englez şi orchestră de coarde compusă special pentru acest concert comemorativ de György Selmeczi, prezentat sub bagheta autorului. Nu în ultimul rând, trebuie îl menţionăm pe violoncelistul, Miklós Perényi, un muzician de o profunzime copleşitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.